Bocuse d'Or Lyon 2013

Bocuse d’Or ajalugu ulatub 1983. aastasse – siis alustas Lyonis Salon Metier de Boushe toidumessil Sirha. Sirha toidumess, mis toimub igal teisel aastal, on organiseeritud professionaalidelt professionaalidele ja on üheks esinduslikuimaks maailmas. Möödus neli aastat, enne kui sai teoks Paul Bocuse idee kutsuda kokku maailma parimad kokad ja panna nad publiku ees võistlema.

1987. aastal toimus esimene Bocuse d‘Or, mis muutis maailma. Võistlesid toidumaailma suuremad lootused ja neid hindasid maailma gastronoomia tipud. Kokkade olümpiamängud olid sündinud. Täna valivad Paul Bocuse ideede edasiarendajad ja sõbrad üle maailma välja parimatest parimaid, et saata neid Lyoni kaitsma oma maa maitseid ja oskusi.  
2008. aastal sai Eesti esimest korda kutse osaleda sellel erilisel võistlusel. Bocuse d'Or Europe voorus Norras saime tubli 7. koha, mis tagas finaalipääsu. Lyonis hoidis Eesti meeskond riigi lippu kõrgel ning hinnati maailma parimate seas 15. koha vääriliseks. 

Tänan kõiki, kes on olnud abiks Eesti Bocuse d‘Or kandidaadi leidmisel ja võistluste korraldamisel. 
  
Dimitri Demjanov Bocuse d'Or Eesti  president