Bocuse d'Or Lyon 2013

Dimitri Demjanov (70), kes on olnud üle kümne aasta maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d’Or žüriiliige ja Eesti organisatsiooni president, annab teatepulga üle tippkokk Vladislav Djatšukile (39). Võistluste korraldamist jätkava Djatšuki sõnul aitab senine hea töö hoida Eesti kokakunsti lippu rahvusvahelises konkurentsis endiselt kõrgel.
Loe lisaks

Tallinna Lauluväljakul kuulutati välja kokkade olümpiaks tituleeritud Bocuse d´Ori uus kandidaat – kelleks on Pavel Gurjanov. Restoranide DOM ja Bordoo peakokk võistleb 2018. aasta juunis Torinos, Itaalias koos 20 Euroopa tippkokaga kulinaariamaailma ihaldusväärseima tiitli eest.

Loe lisaks

Kuni 15. aprillini on võimalik kandideerida järgmiseks Bocuse d´Or Eesti esindajaks. Eesti eelvoor toimub 6. mail messil Sööma!

Loe lisaks
Eile õhtul selgusid Lyonis, Prantsusmaal Bocuse d´Or kokkade võistluse võitjad. Kulla võitis Ameerika Ühendriikide meeskond. Põhjala riigid mängivad endiselt olulist rolli maailma gastronoomia maastikul - Bocuse d´Or hõbe läks Norrale ja pronks Islandile. Eestil õnnestus säilitada sama koht, mis kaks aastat tagasi toimunud finaalvõistlusel, kui Dmitri Haljukov võitles välja 24st finalistist 14. koha.
Loe lisaks
Täna, 25. jaanuaril astub kokkade olümpiaks tituleeritud Bocuse d´Or võistlusel üles Eesti kokk, Dmitri Rooz. Prantsusmaal Lyonis toimuva võistluse finaali on pääsenud 24 parimat tippkokka üle maailma.
Loe lisaks
Ingliskeelse tutvustava materjaliga saab tutvuda siin!
Loe lisaks
Valmistades hõrgutava Eesti roa ja võttes abiks sotsiaalmeedia, on kõikidel toiduhuvilistel võimalus võita tasuta reis revolutsioonilisele kokandusvõistlusele Bocuse d’Or (Lyoni, Prantsusmaal). Võistlus kestab 10. jaanuarini 2017.  a. ning võitja lennutab kohale Visit Estonia. Loe lisaks
Siiras tänu kõigile toetajatele, sponsoritele ja vabatahtlikele. Teie abiga hoiame Eesti gastronoomia lippu kõrgel!
Loe lisaks
Restorani Farm peakokk Dmitri Rooz pääses Bocuse d´Or Euroopa eelvõistlusel 20st 11 parima sekka ja kindlustas sellega Eestile koha finaalis. Kokandusmaailma ihaldatuima võistluse finaal toimub 2017. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal. Loe lisaks
Täna, 10. mail toimub Budapestis kokkade olümpiaks nimetatava võistluse Bocuse d´Ori eelvoor, kus Eestit esindav Dmitri Rooz läheb püüdma finaalikohta. Euroopa eelvoorus võistleb 20 riiki ja finaali pääseb edasi 11. Loe lisaks
Kokandusmaailma esinduslikuma võistluse Bocuse d´Ori Eesti kandidaat Dmitri Rooz esitles oma võistlustööd kohalikule publikule. 10.-11. mail Budapestis toimuval võistlusel tuleb tippkokal pääseda 12 parima hulka, et tagada Eestile finaalipääs.
Loe lisaks

Eesti sai Bocuse d'Or pere liikmeks 2008. aastal - see on meie jaoks suur au ja piiritu uhkuse allikas! Järgnenud aastatel on kohaliku toidukultuuri areng ületanud isegi meie endi ootused.

Loe lisaks

Täna toimunud Bocuse d’Or kokkade võistluse Eesti eelvooru võitis Dmitri Rooz restoranist Farm, teise ja kolmanda koha said vastavalt Dmitri Fjodorov ja Pavel Gurjanov restoranist Cru. Parima abikoka tiitli sai samuti Roozi commis Vladislav Borovik. Võitja sõidab tuleva aasta maikuus Eestit esindama nn kokkade olümpiale Budapesti.

Loe lisaks

Allikas: Naisteleht, Keiu Virro

Emmanuel Wille, sõpradele-tuttavatele lihtsalt Manu, on ilmselt tuntud kõigile, kes Eesti kokakunstist lugu peavad. Kunagisel Gloria peakokal, kes juba aastaid Olde Hansa köögi käekäigu eest vastutab, on palju hobisid, millest lõviosa võib siiski kokku võtta ühe sõnaga - söök.

Loe lisaks
Tuleval aastal toimuvale nn kokkade olümpiale pürib Eestist lausa viis kokka. Bocuse   d´Or Euroopa vooru pääsu eest võistlevad Pavel Gurjanov ja Dmitri Fjodorov restoranist Cru, Taigo Lepik Vabariigi presidendi kantseleist, Dmitri Rooz restoranist Farm ja Vladimir Upeniek restoranist Piparmünt. Loe lisaks

Eesti esindaja Bocuse d´Ori ehk päevakohaselt ka gastronoomia-Oscariteks nimetatud võistlusel esitleb täna esmakordselt kodupublikule tööd, millega konkureeritakse 24 maailma parima koka seas kuu lõpus toimuval võistlusel Lyonis.

Loe lisaks
Bocuse d'Or Eesti Akadeemia tänab südamest kõiki, kes andsid oma panuse Eesti osalemisele Bocuse d'Or 2014 Euroopa voorul Stockholmis: Loe lisaks
Hetk tagasi  kell 19:30 kuulutati Stockholmis välja kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or Euroopa eelvooru esikolmik ja finalistid. Eestit esindanud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi tugev võistlustulemus kindlustas Eestile koha finaalis, mis toimub 2015. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal.  Loe lisaks

 Täna toimub Stockholmis kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or Euroopa eelvooru esimene päev, kus kindla edasipääsu lõppvõistlusele tahab lunastada ka Eesti. Tänavune Eesti kandidaat Dmitri Haljukov on võistluseks treeninud üle kaheksa kuu, viimased päevad on ta veetnud Stockholmis sealse treeneri, tippkoka ja Bocuse d’Or 2009 hõbemedalisti Jonas Lundgreni juhendamisel.

Loe lisaks
Restorani Cru peakokk Dmitri Haljukov, kes esindab Eestit 7.-8. mail Stockholmis toimuva Bocuse d’Or võistluse Euroopa eelvoorus, teeb täna viimase viie ja poole tunnilise treeningu tunnustatud Rootsi koka Jonas Lundgreni juhendamisel. Kaheksa kuud väldanud treeningperioodi tulemusi esitletakse restoranis Gloria aukülalistele ja toiduentusiastidele. Loe lisaks

Info fännidele! 20.04.2014

Bocuse d'Or Euroopa voor pole eales Eestile nii lähedal toimunud! Sel korral on fännidel võimalus meie kandidaadile kaasa elama sõita Rootsi, Stockholmi. Eesti kandidaat Dmitri Haljukov astub võistlustulle kolmapäeval, 7. mail 2014. Rahvusvahelises žüriis esindab Eestit Dimitri Demjanov. 
Loe lisaks

Meil on au taaskord esindada Eesti kulinaarset kunsti maailma areenil – Bocuse d’Or Euroopa voorul 7. ja 8. mail Stockholmis.

Loe lisaks

„Kui usud imedesse siis need sünnivad Stockholmis 7. ja 8. mail 2014. Tule ja ole tunnistajaks!“ Dimitri Demjanov, Bocuse d’Or Eesti.

Loe lisaks
Maailma suurim kodu- ja profitehnika tootja Electrolux sõlmis koostöölepingu Bocuse d’Or Eesti akadeemiaga, et toetada Eesti esindaja Dmitri Haljukovi treeninguid nn kokkade olümpiaks ettevalmistusel. Tippvõistluse finaali pääsemiseks peab kandidaat saavutama 2014. aasta mais toimuvas Euroopa voorus koha kaheteistkümne parema hulgas. Loe lisaks
Rootsi tippkokk Jonas Lundgren asub kokkade olümpiaks ehk Bocuse d’Or võistlusteks treenima tänavu Eesti eelvooru võitnud Dmitri Haljukovi restoranist Cru. Et jõuda 2015. aasta jaanuaris Lyonis toimuvale lõppvõistlusele, peab meie meeskond pääsema 7.-8. mail 2014 Euroopa voorus kahekümne riigi seast kahteistkümne parema hulka. Loe lisaks
 

Täna, 15. juunil toimus Tallinna Teeninduskoolis kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe 2014 kandidaadi valimine. Žürii hindas paremaks restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi töö. Teiseks võistlejaks oli Kõue mõisa peakokk Vladimir Upeniek.


Loe lisaks

Homme, 15. juunil valitakse Eesti esindaja tuleval aastal Stockholmis toimuvale kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe. 14-liikmeline žürii teeb valiku kahe kandidaadi, restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi ja Kõue mõisa peakoka Vladimir Upenieki, vahel.

Loe lisaks

Bocuse dOr Eesti võimaldab professionaalsetel kokkadel esindada Eesti gastronoomiat rahvusvahelisel kokandusvõistlusel Bocuse dOr, mille finaal toimub iga kahe aasta tagant Prantsusmaal Lyonis. Finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, mis seekord toimub 2014. aasta mais Stockholmis.  Eesti esindaja valimiseks avati konkurss 2. aprillil k.a.

Loe lisaks
Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak saavutas kokkade olümpiana tuntud Bocuse d'Or võistlusel 14. koha. Kokku jõudis piirkondlikest eelvoorudest finaali 24 riiki. Eesti seljatas lõppvõistlusel sellised gastronoomiliste traditsioonidega riigid nagu Itaalia ja Holland ning parandas ühe koha võrra eelmisel korral saavutatut.  Loe lisaks
Evelin Ilves andis Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiamängudeks peetava konkursi Bocuse d'Or korraldajatele üle EAS-i kutse teha võistluse Euroopa voor 2018. aastal Eestis. Loe lisaks
29.-30. jaanuarini toimub Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiamängudeks peetava konkursi Bocuse d'Or finaalvõistlus, millest võtab osa ka Eesti esindaja, restorani Gloria kokk Heidy Pinnak. Endale kokandusmaailmas nime teinud Eesti annab tänavu enne finaalvõistlust konkursi peakorraldajale, võistlusele nime andnud Prantsuse gurmeekokanduse grand old man Paul Bocuse'ile üle taotluse korraldada Euroopa voor 2018. aastal Eestis. Eesti osalemist Bocuse d'Oril toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist. Loe lisaks
Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak ning 9-liikmeline Eesti meeskond asusid teele Prantsusmaale, et püüda maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d'Or-i peavõitu. Loe lisaks
Eile jõudis restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak maailmas "kokkade olümpiamängudeks" nimetatud Bocuse d'Or' lõppvõistlusele, mis toimub 2013. aasta jaanuaris Prantsusmaal Lyonis. Finaalipääsu tagas Brüsselis toimunud gastronoomiavõistluse Bocuse d'Or' Euroopa eelvoor, kus esindatud 20 riigist valiti välja 12 finalisti.
Loe lisaks
Seekordse Bocuse d'Or Euroopa vooru kohustuslike toorainete sekka kuuluvad Prantsuse Bresse'i kana ja tippklassi kala Merikeel. Loe lisaks
Uus Põhjala Köök, mida Skandinaavia tippkokad ning Eesti köögi eestkõneleja Dimitri Demjanov juba mõned head aastad õhinapõhiselt propageerinud on, ei olegi enam nii väga uus või erakordne – selle sõnakolmiku sisu on eestimaine toidumaailm hakanud  tasapisi väärtustama ja roogade kaudu on see jõudnud ka kohalike inimeste maitsemeeltesse.     Loe lisaks
Meil on suur heameel ja au Teile teatada, et Eesti kokk on taas kutsutud Bocuse d'Or Europe voorule, mis seekord toimub gastronoomia suurpelinnas Brüsselis.  Kutse avaneb siin!
Tutvu menüüga siin!
Loe lisaks
2012. aasta märtsis Brüsselis toimuvatel Bocuse d´Or Europe võistlustel esindab Eesti kööki Heidi Pinnak restoranist Egoist  www.egoist.ee. Kuuest võistlusele kutsutud kandidaadist avaldas ta soovi ja pidas võimalikuks läbida pikk ja keerukas treeningute tsükkel ning võtta vastutus esindada Eestit, Eesti kokki ja Eesti kulinaariat maailma keeruliseimal võistlusareenil. Loe lisaks
Eesti kandidaat Dmitri Rooz saavutas pingelises Bocuse d'Or Europe voorus 14.koha. Kokkade olümpiaks tituleeritud võistluse Euroopa eelvooru võitis vaid kahepunktise edumaaga Norra eest, teine tugev Põhjala gastronoomiariik, Taani. Pronksmedal kuulus seekord Prantsusmaale. Parimaks kalaroaks valiti Rootsi kandidaadi töö ning parima liharoa tiitli sai Suurbritannia.  Loe lisaks
Restoranis Gloria toimus rahvusvahelise kokakunsti suurvõistluse Bocuse d’Or Europe 2010 Eesti peaproov, kus Dmitri Rooz andis siinsetele toiduvaldkonna arvamusliidritele maitsta, millega ta 7. juunil Genfis Eesti gastronoomia au kaitsma läheb.
Loe lisaks
14.01.2010 toimus KUMU kunstimuuseumi auditooriumis Eesti Kulinaaria Instituudi poolt korraldatud I rahvusvaheline Eesti köögi arendamisele pühendatud Food For Future / Tulevikutoidu konverents ning Bocuse d’Or Eesti akadeemia eestvedamisel kokkade olümpiaks tituleeritud Bocuse d’Or 2010 Eesti kandidaadi väljaselgitamine. 
Loe lisaks
Maailma kokanduskunsti tippvõistlusel Bocuse d’Or’il Eestit esindav kokk selgitatakse välja Dmitri Roozi (Korsaar ja Beer House), Tõnis Siiguri (Stenhus) ning Rene Uusmehe (MEKK) vahelises avalikus tuleproovis 14. jaanuaril 2010, teatas Bocuse d’Or Eesti Akadeemia president Dimitri Demjanov.
Loe lisaks

FOTOD Bocuse d'Or-lt!