Bocuse d'Or Lyon 2013

Homme valitakse Eesti järgmine esindaja kokkade olümpiale 14.06.2013

Homme, 15. juunil valitakse Eesti esindaja tuleval aastal Stockholmis toimuvale kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe. 14-liikmeline žürii teeb valiku kahe kandidaadi, restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi ja Kõue mõisa peakoka Vladimir Upenieki, vahel.


Kandidaatidel tuleb võistlusreglementi täites valmistada viie ja poole tunniga kaks võistlusrooga. Kohustuslike toorainetena kasutatakse liharoa valmistamisel Eesti lamba karreed, lambakintsu, -keelt ja lambaneere ning kalaroa puhul on põhitooraineks siig.

 

Võistluste korraldaja Eesti Kulinaaria Instituudi juhi Dimitri Demjanovi sõnul on meie kokad hoidnud Eesti lippu sellele rahvusvaheliselt hinnatuimal võistlusel kõrgel juba mitmeid aastaid. "Oleme tõestanud, et ka väikeses riigis on head toiduvalmistamise võimalused ja head kokad ning oskame üha enam väärtustada kohaliku köögi piiramatuid võimalusi," selgitab Demjanov.

 

"Eesti naiskokk Heidy Pinnak saavutas eelmisel võistlusel maailma gastronoomiariikide pingereas 14. koha 64 riigi seas, kusjuures seljataha jäid riigid nagu Itaalia, Hispaania, Luksemburg, Holland," rõhutab Demjanov.

 

"Homne heitlus saab tulema põnev, sest mõlemad kandidaadid on end professionaalsete kokkadena tõestanud ning omavad head isikupärast käekirja," tõdeb Demjanov ja usub, et võistlus innustab ka noori enam huvi tundma kokanduse eriala ja väljakutsete vastu.

 

Žüriisse kuuluvad kulinaaria ala tipptegijad nagu näiteks Heidi Pinnak, Angelica Udeküll, Inga Paenurm, Rudolf Visnapuu, Andrus Laaniste, Emmanuel Wille, Vladislav Djatchuk, Rene Uusmees, Erki Siplane, teised Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed, toiduajakirjanikud ja Tallinna Teeninduskooli esindaja.

 

Bocuse d’Or Eesti võimaldab professionaalsetel kokkadel esindada Eesti gastronoomiat rahvusvahelisel kokandusvõistlusel Bocuse d’Or, mille finaal toimub iga kahe aasta tagant Prantsusmaal Lyonis. Finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, mis seekord toimub 2014. aasta mais Stockholmis.

 

Eesti on avaldanud soovi olla 2018. aasta Euroopa vooru korraldajamaa.

Võistlus toimub Tallinna Teeninduskoolis ning võitja väljakuulutamine on kell 16:00.

 

Kontakt

Dimitri Demjanov

info@kulinaaria.ee

+372 5196 1097